header banner
Default

Hoe Portugal een Bitcoin-paradijs wordt


Table of Contents
Hoe Portugal een bitcoin paradijs aan het worden is

Foto: aacy studio/Shutterstock

Portugal is zich steeds meer als een waar Europees bitcoin (BTC) paradijs aan het ontwikkelen. De bitcoin community groeit in het Zuid-Europese land, mede doordat men in Portugal geen belasting hoeft te betalen over bitcoin en cryptocurrencies als bezit.

Zwitserland is het absolute bitcoin paradijs in Europa en is het meest crypto friendly, maar Portugal is bezig met een flinke opmars. Als (groot) bitcoin bezitter zit je in Portugal goed. De fiscale omgeving is uitermate gunstig en de bitcoin gemeenschap is aan het groeien.

Het positieve bitcoin imago van Portugal is al in 2016 ontstaan. Een wetgeving die toen in het leven is geroepen maakte duidelijk dat cryptocurrencies in Portugal niet worden gezien als daadwerkelijke valuta’s. Bitcoin is dus geen wettig betaalmiddel en om die reden is het ook niet belastbaar. 

Portugal en crypto is een combinatie die in het recente verleden al vaker is voorgekomen. Vorig jaar was op Crypto Insiders te lezen hoe het in Lissabon, de hoofdstad van Portugal, mogelijk werd om een appartement aan te schaffen met dogecoin (DOGE). Onlangs was ook te lezen dat de Nederlands ‘Bitcoin Familie’ naar Portugal gaat emigreren

Aantal bitcoins op crypto exchanges opnieuw op dieptepunt Bitcoin nieuws 16/02/2022

Bitcoin Familie naar Portugal

VIDEO: Portugal Becoming a Crypto Paradise | Crypto News
Forkast News

De Bitcoin Familie heeft recent bekend gemaakt dat zij naar Portugal gaan verhuizen, vanwege de genoemde belastingvoordelen. De Nederlandse familie werd 5 jaar geleden bekend nadat zij hun huis hadden verkocht om vervolgens een bult BTC terug te kopen van de opbrengsten. De prijs van bitcoin was toentertijd zo’n $900. Op moment van schrijven staat de koers op ruim $43.500, dus spijt zal de familie zeker niet hebben. Didi Taihuttu, vader van de familie en bitcoin investeerder, heeft bekend gemaakt dat hij en zijn gezin nu naar het gunstige Portugal gaan emigreren.

Matt Koller, mede-oprichter van het Zwitserse Bitcoin Pocket legt uit waarom veel ‘bitcoiners’ voor Portugal hebben gekozen:

“Naast een gunstig juridisch kader voor wie geïnteresseerd is in magisch internet geld, spelen de 300 dagen zon, de vriendelijke Portugese bevolking en cultuur en de voortreffelijke keuken zeker ook een rol”.

Post Views: 14

Sources


Article information

Author: Jessica Evans

Last Updated: 1704262443

Views: 1990

Rating: 3.7 / 5 (89 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jessica Evans

Birthday: 1977-01-01

Address: 5945 Ashley Island Apt. 538, South Ryan, RI 97840

Phone: +4376310771142216

Job: Human Resources Manager

Hobby: Amateur Radio, Golf, Bowling, Sculpting, Tea Brewing, Sailing, Playing Guitar

Introduction: My name is Jessica Evans, I am a bold, variegated, Open, expert, esteemed, dedicated, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.